måndag 29 oktober 2007

Härliga Måndag!

Ja, jag är nog en av få människor som tycker om måndagar. En hel härlig ny vecka ligger framför oss som man fyller med roliga saker så bra man nånsin kan!

Helgen har varit jätte kul med massor av folk. Vi börjar nog bli lite bortskämda nu för alltid vi har öppet strömmar det in en massa trevliga kunder. Kul att ni vill shoppa i lugnet på landet!
Flera bloggare kom också - kul att ses "live"!!

Här är en av mina favorit ljuskronor. Den här årstiden klär man den med lummer o hänger på lite mer kulor. Till våren "klär man av den"... Och vips fick man en ny krona... smidigt eller hur!??

I morse fick jag höstkollektionen av de nya träskorna. Grå, svarta o bruna nubuk. Supersnygga. Ska packa upp o fota lite senare. (Passar super till allt Odd Molly...)

Så lite bilder av våran lilla Maja. Hon är ganska lik sin matte; avskyr att vara med på bild. Det är helt omöjligt att få henne att stanna upp o bli fotad. Så nu lurpassade jag när hon drack vatten. Hon är en riktig toker - kolla hur hon dricker vatten! Hoohooho - kolla vilka läskiga kattögon... Passar till Halloween..

Världens goaste katt är hon i alla fall. Hon "bara finns". Tar råttor & annat smått vi inte vill veta av - men dessemellan ligger hon på vita soffor & sängar & bara "ser söt ut"... Hon är väl värd ett eget inlägg i min blogg!


Ha det bra, alla! Och se till att fylla veckan med en massa skoj!!! Höstmyshälsningar Eva

34 kommentarer:

Sallys hus sa...

Ho ho...jag blev först!!!

Vilken gullig Hallowen kisse!!!
Har svårt att tänka mig att hon bara ligger där på vita soffor o ser söt ut!!! Jag menar med det här vädret kan de ju inte vara helvita längre....fast å andra sidan vore det ju ganska sött med små kattspår rätt över dynorna...fniss...
vilken fin ljuskrona ni har!!!
Pyntad o grann.
Ha det, kram Katarina

Anonym sa...

Underbar butik du har!
tack för att du delar med dig.
Jag har själv en liten butik på landet där jag säljer te, choklad, gamaldags konfektyr,m,m men butiken börjar bli för liten, har haft funderingar på att flytta in den i vår gamla lada. har även fått en förfrågan av en tjej som tillverkar eget, hon vill hyra loftet och nu när jag hittat din sida så blir jag såå inspererad, du har vekligen gjort fint men hur har ni gjort med isoleringen och ändå kunnat behålla den gamla stilen på insidan med synliga bjälkar. hoppas att du har tid att svara. vi finns neråt skåne så tyvärr är det en bit att åka för ett besök. har varken hemsida eller blogg att länka till.
mvh Jen

smultrongården sa...

Hejsan du nyfikna gäst! Mitt favvo område - hur vi rustat... Det har varit kanon kul! Vi har isolerat ytterväggarna i de 2 1:a rummen men bara på kortsidorna av huset på övervåningen. Taken blir ju isolering ovanifrån så då syns ju bjälkarna i taket på bottenvåningen.
Man får ju klura o isolera o gömma det som kanske är i så dåligt skick så att det inte gör nåt att ta bort. Och spara det som är bra.

Viktigast är dock att även om det tar på den gamla stilen av huset - renovera så det blir varmt. Om man inte gör det vill man ju ändå inte vara där... Det går ju att få till gammalt ändå.
Jag svarar gärna på mer frågor när du har några! Eva

Anonym sa...

tack för snabbt svar.
min gamla lada är dessvärre redan omklädd på utsidan och med nytt tak (tack "Gudrun")och insidan på nedervån kläddes in med råspont för 2 år sedan och eftersom tanken att det skulle vara häst stall så isolerades aldrig och nu känns det riktigt surt att riva ner råsponten men det kanske är det enda rätta o andra sidan så kommer de härliga gamla bjälkarna som finns bakom fram, det är byggt som korsvirkes hus fast utan stenväggar.
var du aldrig nervös när du gjorde den här satsninngen att det inte skulle bära sig ekonomiskt, har ju förstått att du ligger utanför en stad.
mvh jen

Nygammalt sa...

Jag gillar din inställning! Det är verkligen något att ta efter. =)

Du, din ljuskrona är ju bara sååå läcker! Det är ju det att man kan förändra den så pass mycket som gör den så speciell. Du kan verkligen dekorera.

Din Maja är för söt hon med. Jag sällar mig till fotoskygga klubben! ;)

Kram.

Katarina sa...

Go kväll:)
Så väldigt fin Maja du har:)
Så smart hon är sen då:) Alltid färskt vatten ur kran...
Det var en supertrevlig ljuskrona, det är så vackert att klä dom med lummer:)

Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram Katarina

Chatarina sa...

Vilken läcker ljuskrona.
Jag förstår att du har kunder du har det så mysigt. Nu var det ett tag sen jag var till dig. Måste planera in. Ha det gott
Chatarina

Sallys hus sa...

Ha ha...jag hade inte en tanke på att bandet kunde fylla en funktion...tack för den lektionen.

Jag ler igen när jag ser lilla kisse Maja....hon är såååå söt!

Är hon svart eller grå??
Hon ser mörk grå ut...samma färg som vår förra katt/hund som tyvärr är i katt himlen nu.
Älskar den färgen.....fniss...kan tro att hon gör sig bland det vita!!
Natti!

Solsjö - Under en vind sa...

Gosig kissemiss!! Vi hade en katt när jag var liten som också alltid drack i kranen...MÅ gott, kram!

LantlivsAnette sa...

Go morron !!
Åhh vilken fin krona..HD eller hur ?Jag norpade ingen själv..nu ångrar jag ju det när jag ser din..Lummer är fint..jag har det i ljuslyktor o annat..men attans..passa dig.. det började brinna i mina lyktor..poff så snabbt det gick..lågorna stod ganska högt !!
Sååå söt kissen Maja är..vår katt heter ju också Maja..hon är en liten självständig dam...fångar också ett o annat här ute...det är mysigt med katt...det tycker Nisse också..när han får jaga henne..dom är aldrig stilla bredvid varann..bara jaga..puuhh..
Jooo..vi ska ha Odd Molly tunikorna på oss på invigningen..jag sparar på min tills dess...åhh så fin den är..mitt snyggaste plagg..visst har nu inbet. kommit ?tänkte att man frågar för säkerhets skull...
Du måste fota mer i din fina butik så att man får se allt vackert..
Ha det så bra Kram Anette

LantlivsAnette sa...

bara jag igen..kolla in syrrans fina hem..hon är i tidningen idag..gå in på
www.kuriren.nu
klicka på hemmavid..då kommer du till syrrans fina hem !!

Anonym sa...

Katter är sådana skapare av hemtrevnad. jag har två småhundar men vill ha en liten katt också ...
/B
www.lyckligagatans.blogg.se

Signes Vind sa...

Hade hoppats få se dig live i morgon men resan blev inställd! Sjukdom i familjen gör att jag måste stanna i Göteborg - snyft. Hoppas hoppas det snart blir av att jag får besöka dig.
Vilken läcker ljuskrona - vill ha!
Läckra kattbilder du fått till - så söt och busig.
Kan du inte fota träskorna - är så nyfiken på hur de ser ut.
Må så gott!!!
Kram Lotta

MiaMaria sa...

Men vilken sötnos dricker direkt från kranen....
Och ljuskronan den var inte dum den heller.....

Ha´en trevlig vecka!
Miamaria

Granne med Selma sa...

Tack för jättesnäll kommentar inne hos mig :-) Ser att du också har en liten raring - Maja. Sigrid hälsar :-)
Kram

Anonym sa...

Vilken fin ljuskrona och vilken supersöt katt!..min katt sätter huvet under vattenstrålen så vattnet först rinner uppe på huvet och det som kommer ner dricker hon upp, tokkissen där! :)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hi,hi...sån en förståndig liten kisse, dricka ur kranen är ju jättebra, då blir det ju ingen disk!!! Ifall hon skulle ha tagit ett glas menar jag...
Och ljuskronan är ju jättefin...
den också.
Kram
Marie

Annie sa...

Härlig ljuskrona! Och vilken fin kisse! Hon ser precis ut som min Sixten, fast han är guldbrun där hon är svart. Annars är det samma långa hår och teckning.

En inredoholic sa...

Ååååå jag blir sjuk så söt kissemiss... Jättelik en katt jag hade en gång...Supersöt ...

Men nu har jag en ny som finns på min sajt :)välkommen

KRam

http://eninredoholicsbekannelser.blogspot.com/

LantlivsAnette sa...

Halloj !
Du..säljer du Maileg ?jag har för mig att du sagt det..har du Nissarna ? jag skulle såå gärna vilja få tag i dom..stora o små..
Har du det bra..julstressigt kan jag tro...snart kommer Lantliv 11:an och sen ....
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

Mailegs kaniner kan jag också tänka mig förstås...
tjiing...

LantlivsAnette sa...

Hej !! åhh vad glad jag blir..att du säljer maileg..då får jag ju tag i nissar...fota och maila till mig sen..
Jag fick nya vackre Hjem igår..där var det jättefina såna hemma hos en, såg du det ?
Kram Anette

LantlivsAnette sa...

Åhhh..tänk att du fått från maileg nu då !! precis då jag ville ha..så bra..fota sen då !
Ha det gott kram från en mycket trött Anette
P.s men jag blev lite piggare nu för en vacker skål följde med mig hem idag !!tralla la...

Ljuva ro sa...

Vilken gosig kisse! Visst är det härligt med nya måndagar och nya veckor!!!

LantlivsAnette sa...

bara jag igen..glömde ju att svara på tidnings frågan..joo.du..jisses vad jag har tidningar !!
man vill ju inte göra sig av med dom..så det hopar sig över allt...men dom är såå bra att ha och bläddra i !! Jul nummren dom sparar jag i en speciell jul låda och tar fram vid den här tiden...
Kramis

smultrongården sa...

Hej igen anonyma gäst!
Ursäkta att det dröjde så nu!
Jag tror nog om ni ska ha det som riktig affär - då måste ni nog ta bort o isolera. Ett otroligt "surt" jobb när ni redan gjort så mycket. Men just sånt har vi varit noga med. Bäst att göra det man kan direkt - det blir liksom bara dubbelt upp annars. Inte roligt!
Du undrar om jag varit rädd för satsningen - ja, jag vet inte vad jag ska svara. Vi gjorde ju bara 2 rum i butiken o det skulle bara vara "lite skoj butik". Jag hade en annan butik mitt i city innan. Vi skulle ha butikens 2 rum till gästrum. Men det kom så mycket folk att vi gjorde iordning mer o mer o sen flyttade vi stadsbutiken. Så det har liksom inte varit direkt planerat.
Det verkar ju som om lantbutiker ligger i tiden. Men självklart ligger man i som en tok för att marknadsföra sig (vilket kostar massor!) o få ut kunder. Det kommer som inte "av sig självt".
Sen har ju vi ett gigantiskt jobb alltid vi har öppet. Man har ju grejer inne som ska flyttas ut, det ska eldas upp o då måste man gå upp flera timmar innan öppning. Plus att vi bakar... Men ni ska kanske ha enklare uppvärmning?
Det är verkligen roligt men man får vara beredd att jobba massor - idag har jag t.ex jobbat 11 tim. Men så är det alltid när man har eget.
Oj, vad långt det blev. Hoppas att du har fått lite mer klarhet nu. Skriv o berätta hur det går. Det är ju jätte kul att få ha möjligheten att styra sitt arbete själv!
Ha´t gott! Eva

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken gullig Maja!! Och ljuskronan var ju så snygg!!! och så vackert du har dekorerat den!!! Ha en skön helg, Mari.

K A T A R I N A sa...

Hej!
jag älskar Odd Molly men här uppe går det inte att få tag i: Skulle vara kul om du kunde visa på bloggen vad du säljer. Jag är på jakt efter Odd Mollys långa strumpor med virkad överkant och litet sammetsband.. har du såna?

Kramar
Katarina

LantlivsAnette sa...

Go morron !
Tack snälla du för berömmet om vår butik..det behöver vi nu när vi jobbar och sliter som galningar...vi tänker klara oss på två nu..men vi får se hur det går..kanske man måste anställa nån på timmar eller så..för nu kommer vi att ha öppet sju dagar i veckan !
Jag lägger ut en liten ensam Nisse (maileg..)hos mig idag...
Kram Anette
P.s jaa..visst var det kul att det var min bild som kom med i Lantliv,,jag skuttade omkring här när jag såg det !!

Anonym sa...

Hej Eva!
Oj vad det var längesedan som jag var inne på din blogg, men det blir så när man är bortrest. Nu är jag ju dock hemma och ska nog kunna hänga med i svängarna lite bättre.
Först bara måste jag kommentera lilla Maja, hon är ju hur gullig som helst! Jag har ju min älskade lilla Casper-katt som är så underbar och söt. Och katter talar alltid till mig lite extra, och även Maja såklart!
Du är ju så ambitiös och gör allt själv, här ska inget vara halvdant inte! Överdragen blev så himla fina, dom ser verkligen välgjorda ut.
Ja, jag har ju varit ute hos dig och du hade det ju så fint så fint, jag njöt varje sekund - som vanligt :-)
Ljuskronan på bilden var himla fin du, och så användbar som du sa, i och med att man kan "klä om" den efter årstid. Jag gillade också den riktigt stora kronan som hände i rummet längst in ute hos dig, den var ju så mäktig! Jag skulle kunnat handla mig riktigt fattig ute hos men jag höll mig sist, men en liten julshoppingtur kommer det allt att bli, var så säker!
Nu är det míddagsdax!
Ha det fantastiskt bra och sköt om dig!
Kramar Camilla Örebro

Hem och Lycka sa...

Vilken underbar kisse du har, supersöt! kram

Hem och Lycka sa...

Glömde ju skriva att din krona är underbar...!

Les Cotrions sa...

Very nice blog! And very beautiful cat! My cat's name is Arturo...I can't understand your language...I can only look at the pictures...Ciao from Italy!

V

Anonym sa...

Vad inspirerande du skrev om måndagar. Jag tillhör nog skaran som får måndagsångest, men jag ska försöka se det lite mer positivt, man har ju faktiskt en hel vecka framför sig att fylla med roliga saker!

Supersöt kisse! Vår ena katt dricker också vatten på det där sättet.