onsdag 29 augusti 2007

Ett annat planteringsbord...

Har kommit på att jag är nog väldigt förtjust i planteringsbord! Visade bild på ett tidigare men det kom inte - istället kom detta. Och det var ju inte heller så tokigt. Tog bort en stor skänk & ställde dit det här istället. Det blev betydligt ljusare & lättare! Kul med förnyelse! Skåpet jag hittade i gömmorna ska få nya knoppar. Visst är kombinationen vitt & zink bara såå läckert! I morron bär det iväg till Odd Mollys vår/sommar visning, Sias Showroom & Formex Mässan. Ojojoj så kul! Ska ta mycket bilder, kramar Eva

tisdag 28 augusti 2007

Fönster till övervåningen
Det här är egentligen inget inlägg - det gick inte att få fram bilder från min mail som jag kunde skicka. Då kom jag på: jag lägger dom på bloggen så ser snickeriet dom där. Oj, så bra med en blogg! Och egentligen hör det till - det är ju renoveringen av övervåningen...
Snickeriet som skall se heter Lunger Båt & Trä och finns i Arboga. Dom har gjort våra köksluckor & jättefina dörrar till en massa garderober som vi har. Visar det på bild så småningom... Dom är helt fantastiskt duktiga!

söndag 26 augusti 2007

Dax för the stundTid för avkoppling med en helt ny bricka. Jag är så himla svag för brickor & kakfat & glaskupor. Här är en bricka med ett så vackert mönster. Glaskuporna är dom jag skriver om på hemsidan. Det här är lilla varianten. Idag har vi solsken, yes vad skönt, så nu är vi på väg ut till Smultrongården för att ställa allt till rätta inför dagen.
Igår var det massor av fyndande kunder - kanske kommer några som vill fynda idag också...
Camilla, tur jag inte lovade bort lunchen - dom 8 cyklande kom som dom skulle... Ha en underbart skön söndag alla - njut av solens strålar!
Kramar Eva

onsdag 22 augusti 2007

Hösten är här!

Vädret är bättre än nånsin denna sommar. Ändå känns det att vi håller på att byta årstid. Lika mycket som man älskar att börja plantera sommarblommor - lika härligt är det när alla höstblommor kommer. Ett tips för er som vill ha en underbart vacker lättskött blomma: Höstanemon! Så himla fin & bara att plantera ut så övervintrar den & blommar som tokig nästa år. Jag har fått hem jätte fina rosa.
Ljuslyktor är höstigt så det förslår! I Danmark hade dom så mycket blommor ihop med ljusen - det var så snyggt så man blev galen. Så jag blev inspirerad & plockade mossa & päron i trädgården...mys...

I förra veckan kom dom här sötingarna hem. Små gulliga myrtenträd. Krukorna är från Sturehofs krukmakeri.


En till bild från Danmarks mässan (inte den sista...). Det här var en underbar monter med gamla möbler - men ALLT var sålt när vi kom...


Nyhet från Miljögården. Ett jättefint planteringsbord med hylla under. Tror faktiskt att det kommer att passa på vår pyttelilla toalett.. Vi får väl se. Det kommer faktiskt hem redan i morron... Mmm spännande!




tisdag 21 augusti 2007

Danmark

Inredningsmässa i Danmark
Ja, efter 25 år på svenska mässan så kändes det att lite ny inspiration skulle vara kul. Och jisses så kul det var!!! Här är House Doctors monter & jag vågar nog påstå att det var den allra finaste montern. Och den som hade mest folk... Jul stämning på hög nivå!


Den vita hyllan har jag sålt massor av - nu har dom tagit fram zinkkorgar att hänga på hyllan - så himla praktiskt - och snyggt...
Som många, många andra har jag Franska Stämningar som en otrolig inspirationskälla. Här är dom som skrivit boken, deras monter. Jeanne dárc Living heter företaget. Dom har inte jätte mycket saker - men väldigt fina! Vi beställde tvålarna som hänger - dom luktar helt fantastiskt gott! Det tunna tyget tog vi också - jätte fint att tejpa upp på en ruta till jul - riktig julstämning. Sen lite annat förstås... Bilden ovan är också från dom. Flera Franska Stämningar tog jag också. Dom förra är ju slut...

En jätte fin monter som jag bara måste fota...
Det här är från P&B. Så snyggt att blanda det nya vita med den höga snygga slitna blomkrukan. Och väggen bakom är så snygg till!

Men nu till nåt riktigt, riktigt kul! Jag har letat tallrikar till oss länge... Och plötsligt (bara händer det...) finns dom här! Vitt ojämnt porslin med grått mönster på. Dom var bara sååå snygga!


Besticken till var ju verkligen inte fel heller - bara lite dyra... så dom väntar vi med...
Det var allt från Danmark för idag - som vanligt måste jag skynda mig ut för att - ja, just det, måla... Snart kommer ju allt som vi beställde så det måste ju få plats!

Om nån av er som läser det här känner för att sälja gamla grejer på loppis får ni gärna ta med er ett bord o komma hit på lördag. Vi har loppis i trädgården då. Bara att rota fram gammalt - skriv eller ring o berätta innan. Regnar det så tar vi nån annan gång.
Hej svejs från Eva



fredag 10 augusti 2007

Renoveringstitt






Ja, så här tjusigt såg min fina affär ut för några veckor sedan. Det här är taket i mellanrummet på övervåningen. Undra om dom frös förr i tiden...?
Efter massor av lindrev, asfaboard, blod, svett & tårar ser taket ut så här... Något varmare..

Golvet var omöjligt att beträda. Det är i dessa golv vi hittat alla gamla skor...




Under några mutningstimmar bedrev vi barnarbete. Tyvärr varade det inte så länge...
Vi målar med Gysinges matta färg för tak o väggar. Den har vi använt till hela huset. Fantastisk färg!


Ja, så här ser det ut när vi har kommit en bit på väg o knäppar inifrån "fängelset".Huset var ju tidigare Gäsgiveri (på 1800-talet) då fick den som var för överförfriskade gå in i det här rummet & sova ruset av sig. Det finns bara lås på utsidan av dörren...





Nu är mellanrummet nästan färdigt. Golvet ska schellackas och målas tunnt med ljusgrå linoljefärg. (Vi får väl öppna igen om 2 år när färgen torkat...) Här är mina nya kompisar! Jag fick dom av mina föräldrars granne. Hon har köpt ett hus bredvid dom som var fyllt med skatter. Dom passar verkligen i vårt gamla hus! Men dom ska få lite uppfräschning. Dom är så otroligt små & söta. På bilden ser dom stora ut - men man lurar sig - det är otroligt lågt i tak.Visst är mina nya polare underbara!!?

Ja, då har ni fått lite inblick i vad vi håller på med när vi inte har öppet. Det har gått några tusen timmar i det huset. Varje millimeter är numera genomgången... Det är en speciell känsla att stå därute & måla & tänka vad som egentligen har hänt här. Fantasin drar iväg kan jag säga... Ni har väl sett skorna vi hittat - ett par kängor är fotade på planteringsbordet. Vem har haft dom?? Nu har vi bara ett rum till att måla & sen är det inredningsdags. Gissa hur kul det blir!!!

Det var allt från lilla Smultrongården idag. Hoppas ni alla får en riktigt skön helg! Kramar Eva

(Vi säljer ut alla sommarsaker nu i helgen för nu ska vi fylla upp med en massa nytt! Så välkommen hit & fynda!)

fredag 3 augusti 2007

Liten gardinskola

Hej svejs! Jätte många kommer till oss o frågar om vi har slutat med gardiner nu. Det har vi inte. Kruxet är att det finns ingenstans att ha tyger ännu. Men det kommer... Vi har dock en del, främst linne & voiller. Tänkte visa lite hur man enkelt förstorar ett fönster (det här fönstret satt förra ägarna in & dom är mycket mindre än övriga husets. Eftersom vi bor i ett väldigt "mörkt" land vill vi ha in så mycket ljus som möjligt.
Jag har därför satt stången rejält upp i taket och även en bra bit ut på väggen. Det innebär att textilierna hamnar på väggen istället o vi får mycket mer fönsteryta synlig.
Ni ser vad höga lamporna är. Med en normal kappa så blir ju skärmen på lampan osynlig...
Här är julgardinerna utan kappa. När man gör en förstoring uppåt - måste man ha kappa för att dölja skarven mellan fönsterruta o vägg. I annat fall måste stången sitta längs med fodret annars skulle det se så här konstigt ut...

Här är då slutligen gardiner & kappa ihop. Ser ni att det fortfarande finns luft mellan lamporna o gardinen. Jag blev så ivrig när jag skulle fota så jag glömde stryka kappan... Men det är gjort nu!

Det här rummet har en takhöjd på närmare 5 m. Förstå vad tokigt det skulle se ut att täcka fönstren med gardiner. Nu sitter det tyg på minimal del av fönstren. I gamla hus älskar jag tunna tyger men det här vardagsrummet är i lite "tyngre" stil. Jag har fodrat gardinerna för att mönstret skall framträda bättre.

Hoppas någon har fått lite tips. Har man inte så här innan, ja, då får man helt nya rum när fönstren blir dubbelt så stora! Nu är min lilla gardinskola slut - tack för idag & slut för idag!

onsdag 1 augusti 2007

Äntligen öppet!


Äntligen onsdag = öppet!



Så här ser det ut för dom som kommer till oss på Smultrongården. Disken är riktigt stor, den är köpt till butiken i stan - men vi tycker att den passar riktigt bra här också - trots att det är så litet... Den har vi köpt begagnad på Hans Mikaels i Stockholm - han har specialbeställt den från Kallholmen. Och faktum är att det var ett fynd med stort F - ibland ska man göra såna också...!



Lilla Stina har varit uppe i flera timmar och bakat nu. Här är en smaskig salld från försommaren när vi hade ett gäng här som har en "Cava grupp". Dom drack och myste i bersån - gissa om det blev sent...


En supersmarrig kaka som våran mormor bjöd oss på när vi var på semestertrippen uppåt landet. Den bjuds man inte på i Stinas Café - men en massa annat gott! Vi har fått förstärkning - lillebror Adam (14 år) har gått in och är oss behjälpliga. Alla ni som känner till 14 åriga gossar vet nog hur otroligt stort detta är... Ha en bra hälsar vi alla härifrån ett soligt Närke!