lördag 29 december 2007

En av favoritblommorna - julrosen, helleborus

Den är så fantastiskt vacker & så "snäll". Bara man vattnar den & inte har den för varmt så poppar det upp nya blommor hela tiden. Och sen planterar man den lite skuggigt i maj & har en underbar trädgårdsväxt. Vi har sålt massor av fina vita julrosor nu till jul.


Har bl a en i varje fönster vid dubbeldörrarna i vårt vardagsrum. Att ha såna dörrar har alltid varit min dröm! Dom är riktigt super höga & jag vill inte ens tänka på hur många timmar (veckor) det tog att göra iordning på dom... sånt glömmer man fort!



På övervåningen har tulpanerna fått sin plats. Jag säljer ju blommor (i liten utsträckning..) i butiken så nu har dom faktiskt kommit för att stanna till april/maj - härligt! Kudden däremot åker snart på lååång vila till nästa år!


Måste bara visa - hade tänkt varit duktig o tagit reda på fina pelargoner i år. Skulle gömmas bakom en gardin på övervåningen - men dom timmarna dom stod på golvet hann vår söte, goe lilla kanin käka i sig mina fina pelargoner som jag för första gången lyckats spara... det är nog inte meningen att jag ska spara dom... han verkar i alla fall överlycklig över "fångsten"!



Allra sist vill jag bjuda på en favvo jag har: gröna bönor stekt i olivolja med MASSOR av vitlök som bara kryddas. Till det körsbärstomater & ädelost. Och förstås biff (veg för mig...) & nån potatis. Urnyttiga bönor & vitlöken gör att man aldrig blir sjuk... Dom här bönorna var extra nyttiga som växt hos min mor & far... Bon apetit!





Har lite mörka bilder den här gången. Jobbar under den ljusa tiden... I morron målas det på Smultrongården (igen) - vi ändrar butiken & gör en massa nytt nu så då är det bara att ta fram penseln... Ni förstår i den här butiken har vi sagt:
Morsning & Goodbye käre jul - på kärt återseende nästa år igen...


måndag 24 december 2007


Till alla våra kunder & nya bloggvänner. Många nya ansikten & bekantskaper har det blivit i år. Bl a Andreas Hylthén, fotograf, som har tagit bilden ovan. Verkligen berikande att träffa så mycket trevliga & positiva människor. Det hoppas vi på nästa år också! Många julkramar till er alla.

fredag 14 december 2007

Julrusch var det här!!

Har precis "utfodrat" drygt 30 pers som varit här & ätit kakbuffé & fått presentkort av sitt arbete att handla för hos mig. Vilken kanon idé av hon som kom på det! Då får ju alla precis vad dom vill ha också. Det är bra.

Få vad man vill ha fick jag när jag fick den här läckra ställningen också. Just nu bra för Åre Choklad. Men jag ser den med stora super härliga muffins i - på en ny lång härlig bänk eller disk i vår utbyggnad. Kanske lite dumt att tänka så när det inte riktigt är på G än... Men visst vore det häftigt med dingnande muffinsar i den. Undrar hur det går med glasyren för dom som är längst ner...


Älskar det här härliga skrinet. Har gjort små gulliga godispåsar o lagt i facken. Försökte mig faktiskt på en bild från butiken idag eftersom så mångar önskar det. Men ack nej, det såg verkligen inte bra ut. Det blir så himla rörigt - för mycket grejer o färger ni vet... Smultrongården gör sig nog bäst live... men jag ska prova igen.


Tog en bild på en hylla i butiken. Fina trälådor som jag fyllt med lite grejer. Små gulliga ljus från House Doctor och den suveränt goda Venus Chokladen. Mums så god den är! Chokladhjärtan till någon man tycker om... Och dippers som t.om fått mig att gilla kaffe...

Men vad är nu detta?? Babykläder? Inte dax för en femma här men makens jobbarkompis har fått en liten kicka. Och jag fick äran att shoppa - med största nöje!!! Fattar inte men jag går helt igång på babykläder. Det är så gosigt att jag blir knäsvag.

Vårat godis blev super duper gott! Recept kommer!

Jag vill verkligen återigen tacka er alla jätte mycket för alla otroligt fina kommentarer jag fått om reportaget i Lantliv. Jätte kul!

För den uppmärksamme: kolla högerspalten - mailadress!!! Bättre sent än aldrig...

Ha nu en skön helg alla !

fredag 7 december 2007

Odd Molly vänner!

Ni är många som ringt och undrat var ni kan se mer kläder. I dagsläget är det endast annonsen i Lantliv ni kan se. Men självklart har jag massor av de andra plaggen också. Ni kan bara berätta vad ni vill ha så skickar vi i mån av tillgång.

Inom någon dag så har vi fotat lite mer o lagt ut på bloggen. Och i januari så har vi en sida där du kan handla direkt.
Sackarias Rum
Bilderna idag kommer från min kompis Åsa.



Sackarias är bara 3 månader och bor än så länge hos mamma & pappa. Men när han "leker" är han i sitt jätte fina rum. Vet ej om det går - men förstorar man bilden så ser man att tapeten är Sandbergs ljusblå döskallar. Supersöt! (säljs på Smultrongården..) Att Åsa är inredningsintresserad behöver jag kanske inte berätta...

Hon jobbade hos oss när vi hade butiken i stan. Nu är hon ju mamma ledig men gör små gästspel emellanåt. Till min stora glädje, för hon sköter butiken som om det vore hennes egen. En arbetsgivares dröm!!
Åsa gillar vitt - men blandar mycket. Blått är ofta förekommande... Åsa & Stefans hem är helt fantastiskt hemtrevligt!! Så mysigt så ni anar inte. Kanske kan vi visa mer...??

Idag "bakar vi med barnen", som det står i Lantliv... Min kompis Lena & jag gör det för 20:e året i rad! Det får aldrig missas!! Visas en annan dag.. Vi kokar allt på vedspisen - gissa om vi har röda kinder. Farmor Kerstins kola ger jag recept på en annan dag. Fantaaaastiskt goood! Men tar en hel dag att koka - ingen stress här inte!

I veckan fick jag hallonglögg som en kund gjort. Gissa om den var god! Den åker på nu... Men inte för många - vi har ju öppet i morron... Och massor med nytt har vi packat upp... Hej så länge!

tisdag 4 december 2007

TACK!
Till alla er som lämnat så snälla kommentarer om reportaget som är i Lantliv. Jätte kul verkligen! Jag är så glad att ni skriver & berättar att ni tittat in! Det är en ren händelse att vi är med i samma nr LantlivsAnette & jag. Henne kontaktade dom i våras via bloggen. Och mig i oktober, inte via bloggen. Men visst är det ett fantastiskt sammanträffande...!

Här ett av mina favvo arrangemang me
d hyacinter. Dom är ihopsatta med tunna pinnar, för att kunna stå.Fatet är väldigt lågt och öppet, så dom står på ett lätt fuktat glasfat.



Din lykta Roxana!

En kund best. den här danska staken. Jag tog inte hennes telnr. men hon läser min blogg, sa hon, ja, nu har den kommit... Men du kan väl ringa mig innan du åker, tack! (Bloggen är bra till allt...!) Kan ju passa på att berätta att tapeten bakom är ur en gammal serie som vi säljer. Gillar den skarpt - så i vårt första rum har den vi den i vitt & beige.

Här i Dyltabruk har vi ett fantastiskt väder idag - solen skiner helt underbart. Vi har ju öppet i morron igen - så ni vet vad jag gör nu... Ut & dammsuger & såpskurar!
Och förstås hälsar alla välkomna i morgon!!!