fredag 1 augusti 2008

Surprise, surprise!

Redan tillbaka - det trodde ni aldrig vá!!?

Vi har varit på en liten minimini-semester. Vi har ju öppet tre dagar i veckan hela året om och eftersom det är extra mycket besökare på sommaren åker jag ogärna bort själv. Men nu gjorde vi ett undantag och tog några timmar fritt på torsdagen.

Vi har varit till en riktig pärla: Vinön utanför Örebro. Hur mysigt som helst! Vänner till oss stuga alldeles i närheten. Ett riktigt paradis har dom!



Eija hade gjort så mycket god som vi sent kommer att glömma. Finns det nåt läckrare än en sommarbuffé!?




Har ni sett ett sånt himla snyggt staket/plank dom har där bakom. Vad tror ni om att bygga på vårt staket o sätta nån liknande växt? Vårt staket kring poolen är ju inte klart eftersom jag inte kunnat bestämma helt hur det ska se ut. Men svaret kom kanske en het sommardag i Hampetorp, ja, jag tror faktiskt det!



Eija herself!

Ger bort den enda färdiga gurkan i växthuset till mig. En tvättäkta veggis vet åtminstone att uppskatta sånt guld!

Vi partade natten lång - ända tills det hade blivit ljust igen... Men efter 2 timmars sömn vände vi kosan hemåt. Och som vanligt - mot nya äventyr!

På vägen står en skylt: Englas Skafferi

-Lasse, BROMSA snabbt!! Här MÅSTE vi in!!!

Ååååhhh... suckar övriga passagerare missnöjt. (Men snälla Lasse har redan bromsat.)




Kära nån, nu har jag fått sån inspiration så ni anar inte! Englas Skafferi drivs att ett ungt par med 2 barn. Mamma Ingrid hade tydligen knappt bakat innan men plötsligt "bara blev med Café". Jag vet ju vad det innebär att bli med grejer som liksom inte helt var menade. Men kanske är ännu roligare just därför.

Dom driver café o bageri i sin bostad i en gammal skola. Herrejisses så härligt! Vilka ytor en skola ger. En bautastor gympasal som dom har café i på vintern o en massa härliga evenemang. Och en läcker gunga som ni snart ser... Inspirationskällan Monica Ahlberg var där i vintras (Rosendals Monica, ni vet) samtidigt några salsadansare. Ja, kära nån, hur härligt som helst!

Jag frågade mannen om jag fick fota till min blogg. Och det fick jag ju. Men vet ni vad som var så kul. Han berättade för sin fru om min blogg och hon blev så inspirerad att hon fixade en egen i går kväll - snacka möten som är menade! Ni måste bara besöka den och hennes hemsida, en riktig hit! För att inte tala om brödet. Min favvo blev sol&lin, ett grovt gudomligt bröd. Vi kommer att sälja det här på höstmarknade. Kul, kul! Hemsidan är:www.englasskafferi.se. (Ledsen att jag inte kan länka direkt - nåt vajsing.)





Hej på er så länge, från en riktig "gunglover"!

Glömde nästan:

REA REA REA REA REA!!! 50% på nästan alla kläder - mycket ODD MOLLY! Very welcome att fynda!! Gäller dock inte höstnyheter.


8 kommentarer:

Chatarina sa...

Hejsan!
Men vilken mysig mini semester.
Vi satt o pratade om Vinön i dag, har hört att det ska vara mysigt där.
Ska försöka att planera in en resa till dig.
Vi hörs ha det så gott
Chatarina

Anna sa...

Åh va det är kul att hitta nya smultronställen!

Englas Skafferi sa...

Hej!
Kul att ni hoppade in hos oss och kul att du skriver om oss i din blogg! Englas Skafferis blogg finns på englasskafferi.blogspot.com

Allt gott i regnet,
Ingrid

Anneli sa...

Men så härligt att hitta till ett sånt ställe, det är så härliga människor (som du) som startar upp härliga ställen hemma på gården!!! mer sånt...
Jag tror att länken inte funkar för att du har råkat skriva ihop det med ordet före! Men vikan kolla där ändå! hihi

Har du internetbutik? Hittar då ingen länk till någon sådan, men jag kanske bara kollat dåligt?!
Kram Anneli

Kerstin sa...

Det verkar som att ni gjorde ett riktigt fynd! Länken åker iallafall in bland mina favoriter direkt!

Ha en härlig lördagskväll!

Kram Kerstin

Anonym sa...

Hejsan!
Har kollat på Estiloidesign.se (intresserad av Odd Molly-rean), kan inte se några priser. Hur gör jag? Tacksam för svar!

Sallys hus sa...

Halloj!
Vilken mysig utflyckt ni gjort och vilket otroligt mysigt ställe ni hittade.
Dit måste jag absolut ta mig...så småningom...
Ha en härlig ny vecka!
Kramelikram

LantlivsAnette sa...

Åhh du Eva !
Vilken mysig liten mini semester...vad du hann med mycket !!
Jag måsteju genast in på hennes hemsida o kolla..
Vad är det för en ungdom som sitter där och gungar i så snygga odd molly kläder..himmel Eva,du ser ju ut som max 30 år..tränar du också ?du ser så vältränad o slimm ut...
Ha det så bra Kram Anette