fredag 25 januari 2008

Would you like a nice cup of tea?

Så var det då dax, en dröm jag har haft i flera år kommer nu att slå in! Superbagaren i Irène från stora staden Sandviken kommer hit & bakar loss med mig. Det blir en massa goda bakverk, snittar & scones. Hon gillar & baka lika mycket som jag, så ni kan förvänta er en hel del...
Vi tar förbokning - säkrast för oss alla...
Se det som en förlängd frukost & kom tidigt - eller fika - & kom senare.


Så då var det gjort - ett nytt inlägg så ingen mer behöver se dom förskräckliga bilderna i förra inlägget... Ångrade mig direkt jag satt in dom - hjälp - det var ju rena skräcken!
Där skrämde jag väl bort tilltänkta kunder...

Tusen Tack för alla kommentare ang detta "lilla projekt". Det verkar som om ni alla tror att det kan bli nåt & att ni ser samma bilder som jag. Det bådar gott!
Ha en härlig helg!
Nästa gång ska jag berätta var jag har varit idag... nyfiken?

torsdag 24 januari 2008

Vad i hela världen är nu detta??
Nu är vi på G igen! Hönshuset ska bli gardin & tyg butik. Det är verkligen "jätte gulligt"!
Nehej, ni håller inte med... konstigt!

Ni förstår, mina ögon är lite konstigare än andras. Så jag ser vita fräscha väggar med underbara tunna voiller. Här på vänster sida finns en gammal lång bänk. Den ser jag full med tomatplantor, blommor & härliga trädgårdstillbehör.


Framför den här upphöjningen ser jag ett jätte gulligt litet staket som ramar in det höga. Där en liten stol & ett bord. Visst ser ni väl..
Trodde faktiskt inte att vi skulle komma igång redan nu, men vi känner oss super sugna! Dock ett litet krux - maken är helt bestämd på att det endast blir första rummet. Men då ser man inte det jätte gulliga rummet innanför när man står i dörröppningen, och gör man inte det så är det ingen idé att göra nåt tycker jag. Håller ni med eller?? (Det räknar jag med!)

Så här ser det ut på Smultrongården just nu. En otrolig blomsterförjd! Blev så inspirerad av Signes Vind att jag köpte in Campanula - underbar blomma.

Blir man glad av blommor, eller...



Måste visa spegelbilden igen nu när pärlisarna slagit ut - så fiiina.
Nå, vad tror ni om "hönshusprojektet"?
Tror ni att det kan bli så läckert som jag tror eller är jag för optimistisk...
Jag är så ivrig att jag knappt kan bärga mig. Men det finns lite annat att göra innan vi kan börja - visar det också snart.
Ha en skön avsluting på veckan!
Kram Eva

söndag 20 januari 2008

Välkommen Vår!

Tillbaka från Formex mässan som enligt mig var den bästa på många år. Nu har jag pratat med flera som inte håller med - men för Mig så var det en mycket givande mässa! Och då är det ju riktigt kul!
Hade sonen på 14 år med ena dagen - han tyckte dock att 10 tim. kanske var i längsta laget... Själv har jag faktiskt kunnat gå alla 4 dagar. Älskar verkligen att gå där när jag tycker att det är bra! Har ju besökt mässan sen -82 så det har ju verkligen varit varierande kan man säga.
Här kommer lite bilder. Jag tog en massa fler men dom blev dessvärre inte bra.

Vill även passa på att gratulera Min lilla veranda Marie och Johanna-Vintage som gjort ett fantastiskt reportage i Lantliv. Dom söker hem att fota - hör av er till dom ni som känner er manade! Och framför allt: läs reportaget - helt underbart!!! Grattis till er!

Har beställt både badkar & ställning - jisses vad snyggt tycker jag!
Små barnmöbler har alltid fått mig på fall!

House Doctor - rätt som alltid!




Den här möbeln ska få bo i mellanrummet på Smultrongården - tror jag i alla fall. När den kommer kan det som vanligt bli nåt annat... kanske i Molly rummet?
Ni som såg mina rostkrukor m tomater i somras vet att dom här kommer att passa..


Blommor - alltid så helt underbart!


Kunde inte låta bli att fota mitt favvo planteringsbord... igen.



Ja, det var lite bilder från mig. Hoppas nåt passade!
Vi hörs snart igen, kramar från en mycket nöjd mässbesökare som shoppat loss ordentligt!!!

onsdag 16 januari 2008

Varsågod, lite fika kanske?

Jag frågade min lilla Hanna om hon ville ställa upp o modella lite i Molly kläder. Och det ville hon. Kruxet var bara att batteriet tog slut... Tack o lov tog hon koppen o sa: -du vill väl att jag håller i den här också, förstår jag. Nej, sa jag men det var ju en himla bra idé. Speciellt eftersom vi inte kunde ta några fler... Koppen tänkte jag nämligen visa för sig i en liten dukning. Den är vårkollektion från House Doctor o finns i blått, rosa, gult & grönt. Så läckra!

Här har varit självaste julafton idag. Odd Mollys 1:a vår kom idag. Yeeeaah! Hur kul kan nånting bli egentligen??? Dom vita blusarna har jag väntat så otroligt på. Dom passar bara hur bra som i min lilla Smultrongård. Man blir liksom extra glad när man ser att dom hänger där. Trots att dom är hypermoderna så känns dom tidsenliga... Nu var det ju bara så att det kom fler vita som vi skulle visat - får ta det när batteriet är ok igen!
En liten cykeltur kanske? Bilden är från uppföljaren av Franska Stämningar, Franska Förnimmelser heter den. Den är så "het" så jag har redan fått göra en kölista i butiken på den. Kommer om någon vecka. Det är nog också en sån där "drömbok", att sitta & bara drömma sig bort med, härligt härligt!
Cykelturen kanske avslutas på den här otroligt romantiska vägen. Åh, man riktigt känner sommaren & dofterna blunda & känn!

Jag åker ju iväg till Formex i några dagar nu - för er som blir hemma bjuder jag på smarriga muffins. För oss på Formex hoppas vi att vi ska bli "mätta" nog av att vara där, det vore väl konstigt annars... (undertecknad ser "proppmätt" för jämnan - men nyårslöftena har ju inte hunnit visa sig ännu, eller hur!!?)

fredag 11 januari 2008

Tjingeling på Er!
Här kommer lite smått & gott från oss nu. Var ett tag sen sist - har lite att dona med...

Ni vet, min "lilla" (födde barn för 5 mån sen, hihihi) kompis Åsa är ju så snäll & låter mig anv. hennes fina hem. Det här gamla bordet står i hennes kök. Det är köpt alldeles nära mig. Två killar som har en massa lador helt fulla med gamla underbara möbler & grejer. Det var där grindarna fanns som vi köpte i somras. (Fortfarande inte uppsatta...)
Älskare av Glasklockor är både Åsa & jag. Det är ju så fint så det är inte klokt!! Sen så användbart.

Jag bara älskar bakverk som står under klockor. Och tro´t eller ej men en superstor dröm jag haft i många år kommer att genomföras snart. Afternoon Tea Party på Smultrongården. Min kompis Pirre Pop (Iréne) fr Sandviken, hon o jag som hade cafét första sommaren, kommer hit. Då ska vi riktigt frossa i underbara bakverk. Man kommer även att kunna se det som en brunch så man kan börja redan vid 10.00. Vi har ju inte så stort så vi kommer att ta föranm också. Ååh, vad kul det ska bli!! Det kanske skulle vara hatt tvång också. Tänk va läckert! Ni som kommer - ät inget veckan innan...
Så till lite matbilder. Jag älskar ju att laga mat & baka, ja, när jag har tid förstås. Annars blir det grötmiddag... En av döttrarnas pojkvänner har hus i Thailand. Han hade så lätt packning så han var tvungen att köpa tung frukt så packningen inte skulle komma bort (har aldrig hänt mig.)
Pomello som ju är en underbar frukt att äta. Likaså ananas. Stjärnfrukt passar dock bättre att se på... men jag som börjat ett nytt liv -08 (oj, vad ovanligt!) får nog lov att klämma i mig den...

Vi såg på Underbar & älskad av alla, av Martina Haag (en sån super feel good film!) & drack vaniljyoughurt & jordgubbssmoothie. Mmuums OCH nyttigt.
Jaha, så till nästa rätt... inte lika vacker kanske. Men uuunderbart god! Svampbiffar, yeah! T.om dom 2 barnen som inte är veggisar väljer dom före kyckling. Jag fick nåt spel i söndags o lagade massor. Svampbiffar, morotsbiffar, morotspannkaka, lasagne och pesto. Bra att lägga i frysen så grötmiddan inträffar så sällan som möjligt. Recept om nån vill.
En riktigt skön helg önskar jag er alla med tulpaner i kruka från Sturehofs Krukmakeri.
Vi hörs snart igen!

fredag 4 januari 2008

God fortsättning!

Tack för alla rara nyårshälsningar, jätte kul när ni skriver!!!
Kanske kommer några av oss som blivit "bloggvänner" att ses, det är flera av er som skriver att ni är på väg att hälsa på. Super kul i såna fall!!!

Nu har vi vänt upp & ner på hela Smultrongården (nästan..)! Allt är skurat & fejat. Vi har varit fem pers så det är inte gjort i en handvändning... Men nu är det rent kan ni tro. T.om fönstren ser man ut genom...

Jag gillar inte att fota därifrån - men jag vet att så många vill det så ni får hålla tillgodo. Eftersom huset är urgammalt så är det snett & klurigt att fota. Jag vill heller inte måla alla fönster - vill att lite gammal charm ska vara kvar. Det gör sig inte heller på bild förstår ni.


Här är rummet som är längst in. Här har varit krog - så under golvet vi lagt (av panelen vi tagit av för att få fram timret) finns fantastiska kullerstenar. Dom ligger kvar orörda om någon vill göra nåt annat nångång..?? Det är skänken jag hållit på att måla. Den är först struken med kaffe (!) om jag sliper den ska den ju se "shabby" - vilket jag inte gjort än o inte vet om jag ska göra.
Handtag ska dock på.

Pärlhyacinter!!!

Ska verkligen inte skriva "min favvoblomma" som jag sett att jag gör överallt. Men jippie! När dom kommer in känns det väl speciellt, eller hur!!?


Mellanrummet på nedervåningen. Fönstren här kommer inte att målas. Ser kanske inte ok ut på bild men i verkligheten måste det vara så! Allt är målat m linoljefärg - den här bruten svagt grå. 1700-tals gardinen är med vita monogram på - syns inte på bild. Har suttit sen vi öppnade så det kanske är dax att hitta på nåt nytt... Alla tapeter säljer vi själva.
Ni kan tro att det är roligt att ha ett helt hus som är totalt olikt vårt hem som man kan greja i. Övriga väggar i det här rummet är timrade o målade vita.
Det var allt för idag - ha det så bra nu alla - här är snö så det är helt underbart vackert!
Jag jobbar med Odd Molly idag. Väntar hur mycket urläckert från dom - förhoppningsvis redan om 2 veckor... Kramar Eva