tisdag 26 februari 2008

Once upon a time



föddes det en yttepyttepytteliten flicka på Gefle BB.
Den här flickan blev dock ganska stooor med tiden & så småningom kom hon att gå & lära sig laga mat på en herrgård i Högbo.
Tiden gick & flickan flyttade till Örebro & bor nu på Smultrongården. (Är kanske inte längre någon "flicka"...) Dock bor kamraterna kvar utanför Högbo.
Förra veckan var vi "hemma" på sportlov i 3 dagar. Kamraterna & jag gick runt sjön i Högbo.

Självklart måste vi gå in på BjorkandBerries säger jag.
Därinne fick jag totalspel. (ni vet väl vad det är...?)
Där fanns en helt underbar förpackning med tvål i. (Nu är vi där igen - förpackningar..)
Inte vilken tvål som helst - gissa vad...


SMULTRONTVÅL!!!

Jag fick som sagt fullständigt spel!
Vart ska man kunna köpa såna tvålar om inte på Smultrongården??!

För en sån patriot som jag (man blir gärna det när man flyttat!)
blev det ännu bättre när det står: Gefle & Högbo på den - jaja - vissa roar det lilla...

Har ni sett en sån underbar FÖRPACKNING! Den är gammal original från en tvålfabrik i Gävle.



Här är då själva tvålen. Alltså den är helt ljuvlig!
Jag har väntat så länge med det här inlägget för jag ville verkligen att det skulle vara med tvålen. Det blev klart först igår att vi får sälja den. Dom har nämligen egentillverkning & säljer den & en massa andra underbara saker i sin butik i Högbo, samt via internet. Inga småbutiker får ha deras produkter. Men ni kan ju förstå hur exalterad jag blev - tänk att få ha en tvål hemifrån mig - som dessutom luktar min favoritdoft, och som passar så fantastiskt bra på Smultrongården. Den stackars vd:n hade svårt att neka,
Tack Titti att vi får sälja er ljuvliga tvål!!

Så här skrev Sofi Fahrman alldeles nyligen:

-Om du bara ska köpa en skönhetsprodukt låt det bli den här Smultrontvålen fr B&B. Den doftar underbart & är väl värd sitt pris.

I somras hade B&B annons i Sandvikstidningarna där man bad invånarna att plocka smultron som skulle anv till tvålen. Råvarorna är 100% naturliga. Fränt vá!

Det är en fantastisk butik man har byggt upp.




Om du som är med på bilden ser det här - hoppas det är ok att du blev med!



Hela den här stora verksamheten har man byggt upp i en jätte stor lada.


Visar nya färger på träskor som kommit. Ytterligare sex nya färger finns. Urläckra, eller hur!?
I alla fall för oss som älskar träskor.


Nu vill jag avsluta med att hälsa alla hjärtligt välkomna på teapartyt.
Vi är jätte glada för att så många har bokat sig.
Det ska bli kul att träffa alla tesugna!!
Kramar Eva & Iréne

fredag 15 februari 2008

Jag kan bara inte låta bli...

att fota Åre chokladen. Troligtvis lite knäppt eftersom jag alltid gör det... Men inför en ny härlig säsong med nya färger är det ju så läckert! Tror ni jag gillar sött eller...


Jag är en sån riktig "förpackningsmadam"! Är det nåt som är snyggt förpackat kan jag ta det även om inte innehållet passar mig. Som i detta fallet... kunde verkligen inte motstå nassarna!

Sorry, ingen modell!

Vi hade fullt upp att packa upp när dottern var här. Nåt modellfotande hanns inte med. Men jag visar ändå den här nya läckra kappan. Förstås är den riktigt snygg på!


Ingen "kavajmadam" är jag...

Men jisses, när jag provade den här på visningen blev jag "förälskad". Lite kortare ärm & i stretch material. Så himla läcker & tuff. Är ni fler som tycker att kavaj kan bli "för instängt" - så är den här suverän! Mycket ledsen för urusel fotning!!


Kjolen till ska man inte ens prata om - it´s loooovely!!
Här visas baken...

En mycket söt kofta! Finns i 3 färger


Fotar äntligen träskorna - många vill ha en närbild så här kommer en. Dessa finns i svart, vitt, silver, illrosa & rött samt denna grå förstås.



Här är en annan variant i nubuk - den finns i grått också.
Träskorna är gjorda av en träskomakare.


Nej, hörrni, det här duger inte. Jag håller på att dammsuger & skurar ute i Smultrongården. Dukarna har hängt ute på tork så dom luktar sådär somrigt nytvättat - nu är det dax för såpskurning därute. I morron ska en nystädad butik ta emot nya besökare.

Och vet ni, jag vågar knappt säga det - men vi har packat upp massor av nytt. Börjar låta som att vi inte gör annat... att man är värsta shoppahollicen... fick 2 proppfulla pallar igår & superfina stolsöverdrag från en annan leverantör & Årechoklad &..&... ja, nu är det proppfullt! Så vill jag ha det o jag tror att ni som kommer hit också vill det.

Jag blir så glaaaad...

..för alla kommentarer ni skriver - verkligen jätte - jätte kul! Jag vet att jag är urdålig på att skriva till er. Just nu är jag fullt fokuserad på tepartyt. Arrar som tusan inför det. Har fått tag på massor av goda téer, lemon curds, marmelader, ja - sånt som hör till - ni vet... (i fina förpackningar..)

Har hittat passande musik idag också... vill ju att allt ska bli så bra som möjligt!

Men jag kollar runt så jag håller mig uppdaterad vad ni har för er i alla fall - ni vet, smygkikar, så där..

Ha en riktigt skön helg alla ni som är lediga & alla vi som jobbar får ha

KUL PÅ JOBBET!

KRAM från en som älskar sitt

torsdag 14 februari 2008

tisdag 12 februari 2008

Min finaste tavla

Den här tavlan fick jag när jag fyllde 40 år. Gissa om jag blev glad!!!
Flickan t.v är min mormor Lisa, sen kommer moster Sigrid & minsta tjejen Greta. I vagnen ligger min morbror Erik som utvandrade till Amerika & jag aldrig träffat.
Ni som sett vårt sovrum i Lantliv vet att den här tavlan är nästan som gjord för vårt sovrum. Det var nästan otäckt hur fantastiskt bra den passade. Som att dom ville bo där...
På en väggarna har vi en ljusblå tapet som går helt igen i tavlan. Har ni sett den underbara vagnen - och titta på moster Gretas skor...
Hon hade jätte små fötter Greta & det har jag också, så jag har fått skor av henne. Dom ska jag fota (när vi rensat i hönshuset...) Min mormor är född i Falun 1899. Det låter ganska längesen, eller vad tycker ni!?



Skålen som jag har hembakt bröd i på sommaren är fortfarande blomskål. Står på ett bord mitt i köket. Måste fota den för den är som ett helt vårlandskap - underbart!!

Nu har nästa lev. ODD MOLLY kommit. Ojojoj så mycket snyggt. Super favvosar blir en jätte fin jacka, en romantisk kofta & en kort kjol med kavaj. Uj, så läckert. Hoppas min modell ställer upp så fotar jag i morron.

Vill bara meddela, idag är jag inte arg utan som vanligt: GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAD!!!
Kram på Er!

torsdag 7 februari 2008

Arrrrgh!

Spännande besök - jo, jag tackar jag! Nu ska ni få höra. I måndags ringer en tjej o frågar om hon får komma o göra reportage om Smultrongården. Jag frågar henne noga hur hon kunde veta om oss o vilken tidningen var. Jag kände inte till tidningen o frågade henne om reportage = annonsköp. Nej, absolut inte säger hon. Vi vill bara sprida Örebros goda affärer i hela närke o Värmland. Jag har nämligen mycket dålig erfarenhet av säljare som säger sig vilja skriva om ens företag o erbjuder svindyra annonser i utbyte...
Ja, säger jag, det låter ju positivt, du är välkommen.

Intet ont anande förbereder o arrar jag massor. Tvättar Molly blus sent igår kväll. Färgar håret o ja, ni fattar va... I morse kommer det massor av grejer. Så vi ger järnet o packar upp i 300. 40 min innan avtalad tid dyker hon upp. Jag berättar att eftersom jag väntat henne senare är jag inte riktigt klar. Hon säger att hon kan vänta lite & fota lite under tiden. Javiss, svara jag.
När hon så ska börja intervjua mig visar hon tidningen. Säger, ja det är ju lite smygreklam i den så dom allra flesta väljer ju att annonsera bredvid reportaget.
Ok, säger jag, men det är jag inte intr av. Nej, men då ska du veta att dom flesta som inte annonserar inte kommer med för vi prioriterar dom som gör det.



Det var precis det jag frågade om. Hur fräck får man bli??? Här planerar man timtal för ett seriöst reportage, ni som varit med o gjort reportage vet hur man håller på... sen är det bara lurendrejeri. Tidningen heter Näringsliv o tydligen har fler blivit drabbade... Fy dig tjejen o eran "tidning"! Min tid är mer dyrbar än detta. Men: what goes around - comes around, eller vad tror ni?

Roliga saker har hänt idag. Massor av nytt! Inte riktigt min stil med dom gröna krukorna - men jag kan inte låta bli att tycka att dom är så himla läckra. Ihop m olivkransar (oäkta förstås!) o kryddor o blommor blir dom bara för läckra. Fick hem ett jättegäng i vitt i alla möjliga storlekar.


Bara älskar dom nya korten! Fick direkt flytta till lilltoan.

A wonderful book!!!

Maken säger: ska vi inte sätta oss o kolla i boken? Självklart svarar jag, måste bara berätta för mina "kompisar" ( ja, för det är ni ju!) vad som hände idag. Dom måste få veta. Skönt, nu vet ni!

Som ni förstår så kom BOKEN idag
i helt rätt tid...
Kram & natti på er friends!

onsdag 6 februari 2008

Världens minsta toa

När vi köpte vårt hus så gick det liksom i 120 knyck. För er som läst reportaget i Lantliv så vet ni att hela vår familj inte var helt överens. Inte överens alls, kan man säga. Det var 5 mot 1... Det innebar att jag "som bestämt att vi skulle flytta" fick ta många svåra beslut själv. Iiiii vilken magvärk jag hade ibland, jag var livrädd att det skulle bli tokigt!


Ett sånt beslut var att sätta släggan i toataket & ytterväggen. Vi fick full takhöjd & utnyttjar hela utrymmet till ytterväggen. Samtidigt kom dom charmiga timmerbalkarna fram. När man väl satt släggan i nåt går det liksom inte att backa...


Toan har varit klar sen 3 år, men inga hyllor & pynt. I måndags var det dax. Gissa om det känns skillnad! Kan ni förstå hur man väljer att sätta ett eluttag mitt på väggen?? Nej, inte jag heller - jag tror det heter rustningspsykos...


Ska byta skynket till ett linnefärgat. Är det nån som har tips på nån snygg lampa över spegeln? Jag har inte hittat nån passande än - alla tips tas tacksamt emot!


Här är sjöstenen vi har på golv & väggar vid duschen i den här lilla minitoan. Det är sån rå känsla på den & bryter snyggt mot det kritvita.
Ha´t riktigt bra tills nästa gång.
Jag packar upp mängder av grejer nu - nu pratar vi fullsmockad butik!
I morron får jag spännande besök...

lördag 2 februari 2008

En skärmvägg
gör verkligen hur mycket skillnad som helst!

Tänk att så lite gör så himla mycket. Ställde den där vi har en liten kökshörna & jag blev super duper nöjd. Tyckte att det blev riktigt mysigt. En kund som var här i torsdags för första gången tyckte att hon fick en fransk känsla när hon gick omkring. Var ju kul eftersom jag drömmer om ett hus i Frankrike...


Här en närbild på dom underbara pärlisarna. I krukan längst bak på förra bilden stod en härligt doftande rosmarin, mmm känner ni doften?
Kanske inte helt rätt i tid - men jag ville ha vår & tog hem små apelsinträd.
Så kom igen sol & vår!!!

Fotar så söta brickor som vi fått in. Kopparna kan användas till mycket...

Idag hände nåt som jag inte ens kunnat drömma om! En av döttrarna gjorde "Eva". För första gången i sitt liv inhandlade hon kokböcker. Ja, just det - inte en, utan FYRA. Det var en riktig "Eva", för jag handlar dom också gärna i flock...
Inredningstidningar (se LantlivsAnettes inlägg) & kokböcker håller på att ta över vårt hem - vad gör man???
Nu blev jag riktigt glad över dotterns inköp eftersom hon verkar ärva mitt intresse. Vilket inte är helt säkert - man står ju liksom inte högst på poppislistan hos sina tonårsbarn direkt...
Avslutar dagen med en underbar julbild!
Sorry, men nu är det liksom inte december så jag önskade nog att bilden vore en annan hur vackert det här än är...


Ha en underbar helg alla & jätte kul att ni tittar in!
Vi ses alldeles snart igen.
Hej svejs i snöyran...