tisdag 30 september 2008

Ni trodde väl inte att jag somnat av?

Nix, pix så var inte fallet. Här är vi still going strong efter en höstmarknad i precis sånt härligt höstväder man kan önska sig. Det tackar vi för!



Efter invasionen som varit har vi idag, ja gissa vad... Rätt, städat!! Och städat och städat. Och vet ni vad mer, ääääntligen kom Green Gate. En liten bild på ett i mitt tycke härligt bord. Jag är fullständigt såld på den nya servisen.




Jag har bilder som ni ska få se från höstmarknaden återkommer mycket snart. Var bara så ivrig att visa det hör först.


Natti & hörs snart igen!

onsdag 24 september 2008

Vilken härlig dag!!

Helt otippat kom gulliga Camilla & Helena som jobbar här med jätte fint paket till mig idag. Och en smarrig kaka. Ja, smarrig var verkligen rätt ord! Helt plutt slutt nu! Aj, aj, aj så går det när man ger smarrigheter till mig. Kanelkaka med en ljuvlig topping som var lite söt/salt. Faktum är att den som vill kommer att kunna smaka den - MÅSTE gå in i vårt kaksortiment. Innehållet i paketet visas annan dag. Också helt i min smak...



Här har vi då den duktiga bagerskan som är lika road som undertecknad att fotograferas. Tack Camilla att du ställde upp! Det är så kul att visa dom duktiga tjejerna som är här.



Här är då Helena som inte heller jublade över kameran. Förstår inte vad det är med oss Smultrontjejer. Vi trivs bättre bakom kameran...



En liten bild inifrån butiken

I morron när alla grönsaker kommit fotar jag inifrån "handelsboden".

Den är SÅ gullig kan ni tro!





Ses i morr´n, kram & hej!

Och naturligtvis KANON MYCKET VÄLKOMMEN på höstmarknade förstås!!

tisdag 23 september 2008

HÖSTMARKNAD to 25/9 - sö 28/9 vard 10-18 helg 10-16

Eftersom vi inte har fått årets korr på annonsen ännu sätter jag in förra årets.

Lovade ju en bild idag...

Jag bara älskar den här bilden. Åsa (min kompis med det urgulliga barnrummet, ni vet)
och jag tog väl en sisådär 60 bilder första året butiken var igång.

Jisses vad man donar för att bilderna ska bli bra. På några hade vi t om tyger!!

Förberedelserna är i full gång kan ni tro. Vi har gjort "handelsbod" i lekstugan som vi flyttade i somras. Den är ju rätt stor så där ska vi ha massor med färska grönsaker, olivoljor, sylter & marmelader. Godis & saft & en massa smarrigt vi har beställt. En riktig "Pippibod", ni vet...

Hinner jag så återkommer jag förstås i morron.

Hej på Er!

måndag 22 september 2008

HÖSTMARKNAD

Här är värsta förberedelserna inför vår höstmarknad som börjar nu på torsdag.

Den är 25 - 28 september. Vi kör värsta röjet ute på Smultrongården men jag måste springa in o berätta för er vad jag håller på med. Har ju liksom lovat tät uppdatering...

Har kameran därute för vi fotar lite. Återkommer med bilder i morron.

Natti på er alla!

lördag 20 september 2008

I love gjutjärn!

Ja, faktiskt. Det är så rått & naturligt & läckert på nåt vis.

Av en ren händelse kom jag till en grossist när Hanna & jag gjorde Mollys vår/sommar inköp för 2 v sen. Lilla grisen finns det tydligen delade meningar om. Men jag gillar den skarpt! Det är en sparbössa. Till jul tar jag ett juligare band. Nu bor både kruka & gris i vårt köksfönster.



Små, små minikrukor

Urgulliga i mitt tycke! Kanonfina att tända i grupp. Men ack så farligt. Viktigt att "alltid hänga med" när man har såna här arrangemang. Jättefina som blomkrukor också.



Stora krukan

även på ett litet bord i vår hall med plättar i luften



Man blir bara klokare med åren...

Är det så eller??

Hade det här varit för några år sen hade jag hellre svimmat än gjort det jag gör här.
Samma dag vi kom till Egypten fyllde jag år. Så maken hade best ett blomarr. Det såg personalen och upp dyker 20 (!!!) egyptier och sjunger "ja må hon leva" på egyptiska.
KÄRA NÅN!!!
Dom dansar & tjoar. Rycker tag i mig och jag ska dansa till denna sanslöst ovanliga musik.
Så fantastiskt snällt av dom! Men för några år sedan hade jag tänkt på: herregud, hur ser jag ut (2 tim nattsömn), reseläskig och dan??! Men, ja, inte vet jag, kanske är det åldern eller nån annan klokhet som får en att uppskatta snälla saker och skämmas lite mindre?
Trevlig Helg på Er hälsar jag & mina nya egyptiska polare!

torsdag 18 september 2008

Favorit i repris

Den här söta lyktan var det 4 år sen jag tog in för första gången. Det är en av mina favoriter. Tror att det är stjärnorna på den som gör att jag tycker att den är så söt.

Sen att den går att förändra så mycket. Att den kostar 69:- gör ju inte saken sämre...



Underbar doft

sprider dessa härliga doftstenar. Dom blev en fullständig succé. Höstens nyhet och ett jätte gäng till är på väg in. Vi har lagt dom i den pyttelilla söta skålen. Stenarna kostar 55:- och skålen 47:-. Texten gör att man känner sig lite extra positiv & glad, eller hur!




Måste bara visa en barnstol från vårt hotell i Egypten. Jag skrattade varje gång jag såg den. Är det nån av er som haft barn som skulle sitta i den?? Mina skulle ha glidit ner o stuckit ut efter en tiondels sekund. Den verkar vara gjord för jätten Jormas ättlingar. Eller kanske är det meningen att alla mammor ska trycka ner alla pappor där så vi vet vart dom har dom..??
Ja, inte vet jag, men fantastisk konstruktion i alla fall!

Natti & ses i morrn!

onsdag 17 september 2008

Halli Hallå!

Jag vet, jag har varit en BEDRÖVLIG bloggare!!
Ska bli ändring - lovar! Ska försöka m nytt inlägg varje dag den här veckan. Har så himla mycket bilder...

Här är lille Fabian kl 07.00 i förrgår morse när vi fortfarande var i Egypten. Super härligt, men faktiskt lite väl varmt. Riktigt skön avkopplande semester men kanske inte det resmål jag drömmer om att åka tillbaka till. Käre maken har kunnat bli 3 tjejer fattigare men fem tusen kameler rikare...
Södra Dylta är toppen - ingen risk att man blir utbytt mot kameler i alla fall!!




Redan innan vi for kom ju den härliga julboken. Underbar inspirerande läsning. 249:- kostar den & jag hann ju skicka till en del som beställt den. Ni andra får under veckan.




Min favvo fåtölj i köket - sitter här & läser alla fina böcker & tidningar, sååå avkopplande! Ses i morrn igen, kram Eva