tisdag 10 februari 2009

A beautiful shop in Vence

Det är svårt att överföra en känsla man har till andra. Mitt första möte med Provence var magiskt och kom att förändra mitt liv. Innan var jag orolig att det inte skulle svara upp till de förväntningar jag hade. Men jag borde inte ha varit orolig...


Kul att ni var fler som gillade lilla turen ni fick!


Den här mysiga butiken finns i gamla stan som vi bor i. Typ en minut från oss. Vi kände igen massor från oss. Ett Smultris i Provence, haha!



The owner; Lizz & her husband Jim comes from England (one from Ireland, I think?) and it´s fun because than even I understand what people in Vence say... (I DO NOT understand french).


The stones on the floor and the walls I would love to have in our studio! They are so beatuiful!! I really gonna try to find something similar...


Girls what do say about those french chandeliers, beautiful aren´t they!?


Thank you so much Lizz & Jim for using your shop.
See you soon!



I den här butiken finns så otroligt mycket vackert.


Saken är den att jag gärna såg att vårt lilla bohag hade den här stilen.



Kära vänner, jag har ett problem!


Jag vill så fantastiskt gärna gör iordning på studion innan vi hyr ut den.


Maken vill inte.



Hade det varit i Sverige hade jag tagit saken i egna händer.


Men här känns det lite svårt. Tänk om jag kunde hitta liknande stenar och bara sätta i det extremt lilla köket. Göra åtminstone nåt! Inte kan jag språket & inte känner jag nån (knappt i alla fall...). Det här blir en prövning för mig! Det kommer att klia i fingrarna!!!


Skulle vilja ta en slägga & hiva ner väggen! Och fixa golvet, och....

Jim hade schyssta hantverkare sa han, haha!

Provence är ju ett ställe som hänför många av oss. Lotta har gjort ett underbart inlägg med massor av tips. Som vanligt. Jag lär mig alltid nåt nytt & inspireras otroligt "på vinden"!

Ni tror inte det är sant men ett till litet problem finns, haha! Tycker att det blir lite väl mycket Provence på min blogg nu. Ja, det är ju förvisso förståeligt. Har funderat på att skaffa en ny bara för detta ärende. En till bara mig själv - som en bok ungefär. Ska fundera lite till.

Vet ni vad - i morr´n går jag upp 04.00 & eldar så ni har varmt & gott ni som kommer & besöker oss.

Zzzzzzzzzzz

Nej, jag bara skoja, vi måste kolla på Vickan som besöker Bollnäs ikväll, innan vi sussar.

Hoho, vad skoj!!





























4 kommentarer:

Kallholmen sa...

Hej igen,
jag tycker det är underbart med Provence på bloggen. Det är så härligt med omväxling, rustika stenväggar istället för lantligt trävitt...! Men jag förstår om du vill ha en separat Fransk blogg.
Kommer att följa ert mysiga projekt med glädje.
Kram Carolina

Signes Vind sa...

Två bloggar? - kul!!! men huvudsaken är att vi får följa er till Frankrike - många före o efterbilder, bilder på de galna hantverkarna som man läst så mycket om. Vilken fin shop - känns lite Smultrongården a la France. Du har verkligen hamnat i ditt rätta element och kommer att kunna hämta kraft till allt du gör i Sverige. Kramar i mängd - Lotta

Anonym sa...

Härligt inlägg med vackra bilder!
Den shopen skulle man ha fått besöka!
Såg väldigt intressant ut!
Har du kollat in lamporna hos mig? Om du inte är intresserad hör gärna av dig, jag har några fler intressenter.
Kram
Helen

Myrrabutiken sa...

Det blir jättespännande att följa projekt Provence, jag älskar rustik sten , kul med nåt nytt:) lycka till, varma kramar från Jenny