tisdag 24 november 2009

Lugnet efter stormen...
har nu infunnit sig. Jättekul att så många ville komma och besöka oss!!!

Till er som frågade om vi alltid har så mycket folk svarar jag: NEJ!!!

Absolut inte! I och för sig är här en del besökare på lördagar men
under veckorna kan man strosa runt i lugn och ro. Så jag hoppas att ni som hittade hit för första gången inte räds att återkomma...

Vad vi också hoppas och ser framemot är att springet med kakorna snart har tagit sin sista runda... nu längtar jag sååååååååå grymt mycket efter den dagen!

Bara det att slippa ha en enda grej som tillhör jobbet i vårt hus - bara det blir en DRÖM!!

Men vet ni - igår gjorde jag en riktigt riktigt tråkig grej.

Pratade med en FRUKTANSVÄRT OTREVLIG tjej på miljökontoret.


Inte ofta det händer att man stöter på såna människor men usch och fy och blä. Just nu undrar jag till och med hur det här ska kunna lösa sig.


Förnärvarande känns det som om vi kommer att få fortsätta springa med kakor...


men, men nu är det ny dag och nya möjligheter och framförallt, förhoppningsvis nya människor som det går att prata med! Om inte - nej, det vill jag inte ens tänka på!

Ni får hålla tillgodo med en bild på en cafékedja som jag aldrig tidigare sett i London, Paul. Jisses amalia!! Vilka bakverk, men inte minst, vilken makalös miljö, oj! Café i London med perfekt fransk känsla. Oerhört vacker inredning. Fanns på flera platser i stan. Fråga bara efter Paul om ni skall dit. Även dunder läckra nyttiga mackor, mums, mums!



Trots den hektiska helgen vi haft så har vi hunnit med en hel del annat här. Bland annat la jag bud på en spegel på auktionen som var i Storvik, där mina föräldrar bor, och fick den! Så himla kul! Har varit ute efter en stooor antik spegel ett tag nu och så dyker den upp som vi tycker passar. Hanna och jag tänkte sätta oss i bilen och hämta den idag, men tyvärr så finns inte tiden. Min revisor vill ha sina papper nu, några månader försent... helt förståeligt...


Nu blir aktion "muta pappa", han kanske kan ha lust att ta spegeln och lite andra möbler vi embarkerar deras lada med och rajta ner med. Håller tummarna...


Min kompis Lena har klätt ett hjärta från Walther & Co också som förstås finns i fel ända av landet, det skulle jag också vilja ha hit. Får nog hålla mer än tummarna...


Har kort på den i min mobil - vissar bild i morron. Gissa om jag är spänd på att den är lika fin i verkligheten som på bild. Lite vanskligt att bara se en bild, men, men nu är det så.



Nu när fokus på Smultris lagt sig kan man börja tänka på vårt hus...


Köpte så snygga urbilliga (konstigt nog!!!) linnegardiner med knytband i Frankrike sist. Riktigt grå/beige snyggt tungt linnetyg. Tänkte ha dom i köket. Hade tänkt mig en linnefärgad jul i år med inslag av rött. Vi har ju så himla vitt att jag vill blanda upp med lite färg. Men nu har jag fått för mig att det ska bli ännu mer färg. Kanske det här röda toiletyget?? I såna fall gör jag bara längder till stora fönstret och har dom vita Himla 1700-tals hissarna i fönstren vid bänkarna.


När vi flyttade in sydde jag korta längder till bänkfönstren och långa längder till de andra. Men förra året tyckte jag att det blev så rörigt. Det var i den klassiska gripsholmsrutan i mörkrött o vitt. Förra året hade jag vita gardiner över hela julen. Men i år vill jag att det ska bli lite varmare o mjukare. Hmm, svårt fall, få se vad jag kommer fram till...



Har precis varit ut i postlådan och skickat iväg nycklarna till Vence. På lördag kommer det ett lyckligt par dit med en liten bebis. Självklart känns det lite udda att sända iväg nycklarna... men just nu bryter solen fram här och mycket roliga saker att pyssla med fram till jul. Så min längtan är faktiskt inte så stor. Tack o lov för det!!! Min mor o jag åker dit 10 jan. o när man har det att tänka på funkar det faktiskt.

Tokigt med blixten i tavlan, snart har jag väl lärt mig att ta bort det, kanske...

Bordet är från vårt "allehanda rum". Sovrum, matrum, sällskapsrum, you name it, haha!

Bordet, stolen, kannorna & ljusfaten har vi köpt på vår antikmarknad på torget. Det andra har jag släpat dit. Så ynkapynka litet men sååå mysigt!!

Måste bara visa en bild av Brutus Östling. Klicka här så kommer du till hans blogg. Han fick Augustpriset för årets fackbok. Vilken fotograf!

Avslutar med en bild på Stina och en läcker gran från Libertys.

Tyckte att hon passade så bra ihop med det rosa.

My friends, nu ska jag göra det jätte roliga för dagen:

ringa miljökontoret, och be för att en vänlig själ lyfter luren på andra sidan...

Kram så länge:)

4 kommentarer:

Théa & Linnéa sa...

Hej! Lycka till med miljökontoret. Jag håller tummarna för er i det! Butiken är helt fantastisk och jag hoppas verkligen att alla som är i närheten letar sig in och sporrar er att fortsätta jobba på i samma anda. Ska bli spännande att se spegel och hjärta.
/Karin

Cajsas Rum - Trottinglady sa...

Hoppas att ditt tfn samtal blev lyckad. Förstår precis hur de är dessa byråkrater! Va härligt med alla rosa pumlor, jättefint! Min dotters företag säljer sådana där granar nu i juletid. De kommer från Danmark.
Ha det så gott och lycka till som sagt var...
Carin

Unknown sa...

Ha ha, vi kanske har stött på samma människa ;) Vissa personer skulle inte jobba där dom träffar folk....

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.