onsdag 26 oktober 2016



God morgon,

här har ni dagens soppa!
Så lätt att göra men så jätte god. 

Jag vet inte vad det är med mig men jag har svårt att följa recept....
Det skulle bli till 4 personer men det slutade med att jag blev tvungen att ta fram 20 liters kärlet.

Har man varit storfamilj och gärna gjort mat så det finns lite kvar när någon kommer hem från skolan är det hopplöst att börja laga små portioner. 

Jag började skala lökarna och dom heter Jumbo. Redan där sprack det alltså. Skulle tro att dom var som fem normala så det blev att skala morötter därefter....

Det ser ut som Fabian och Emilia gör det tillsammans men det är helt fel. 
Han gjorde stuvade makaroner och falukorv till sig och fadern. 
Det fick bli morotssoppan till "efterrätt". 

Jag hade bara vanlig crème fraîche så jag tog chilipulver istället. Plus att jag även hade i tomatpuré och krossade tomater. Lena som jag fick soppan hos hade även haft i pesto. 
När vi mixade soppan gjorde vi inte det så länge utan det fick vara lite "bitigt".
Gör någon god smörgås till så blir det lite matigare.
Kalas till lunch eller middag. 
Bon app!

4 personer

4 normalstora morötter
11/2 gul lök
2 msk paprikapulver
2 msk oregano
4 dl vatten
11/2 grönsaksbuljong
1 burk creme fraiche med paprika och chili
2 dl mjölk
4 färska tomater
1 vitlöksklyfta

Skala morötterna och riv dom grovt. Hacka löken. Fräs morötter, lök, paprikapulver och oregano utan att det tar färg. Häll i vatten, grönsaksbuljongtärningar, crème fraîche och mjölk och låt puttra i ungefär tio minuter. 
Hacka tomaterna och pressa vitlöksklyftan. 
Rör ner detta och låt koka ytterligare 10 minuter. 




Inga kommentarer: